Mail us

For any information
Write us

Let’s chat

Ask for style advice
Chat now

Call us

Call now: 0032 3 808 72 87
Back

Feeling Magazine

In de pers

Chique stuks om heel lang van te houden

DE 5 KAPSTOKKEN VAN GIGUE

Vrouwelijk en puur, met een subtiele twist - al meer dan 25 jaar straalt het Belgische modelabel Gigue een onweerstaanbare elegantie uit. Designer en bezieler Audrey Wyckmans vertelt wat Gigue zo herkenbaar, uniek en eindeloos combineerbaar maakt. We love!

1.

ULTRA-VROUWELIJK


“Een fijne frons of manchet, wrinkled velvet, een pull met mooie V-hals, ruiten met een grosgrainlint, een goed gesneden kraag, een broek met verfijnd opgezette zak... We zorgen altijd voor elegante, vrouwelijke details. Gigue streeft altijd naar die verfijning, zelfs bij zwaardere stoffen.”


2.

RIJK & KLEURIG


“Ik hou van decoratie, van stoffen en texturen, van vormen en kleuren. Overal doe ik inspiratie op: in mooie interieurs, op vakantie in Apulië, op een terras waar ik mensen observeer... Gigue is dan ook een heel visueel merk dat graag met rijke materialen werkt: jacquardstrepen, grof geweven stoffen, viscose, wol... Vaak laten we zelfs onze eigen prints ontwikkelen. Bovendien hebben al onze collecties een breed kleurenpalet: naast vaste pastels en nudes, selecteren we elk seizoen meer uitgesproken kleuren die aansluiten bij de heersende trends.”

3.

PURE LIJNEN


"Onze stoffen zijn heel aanwezig, maar met een uitgepuurde, strakke belijning zorgen we voor rust en evenwicht. Die puurheid stoppen we in élk stuk. Misschien is dat wel een overblijfsel van de preppy look die mijn vader naar België bracht, toen hij Gigue in 1991 oprichtte. Puur, maar niet kil, want de materialen, kleuren, knoopjes of biesjes voegen warmte toe.”

4.

DUURZAAM & KLEINSCHALIG


“We werken al ruim 20 jaar met dezelfde fabrikanten in Italië. Het zijn vaak familiebedrijfjes met wie we persoonlijke contacten onderhouden. Dat heeft het voordeel dat zij creatief en flexibel met ons meedenken. Zo kunnen we aan stoffen of prints onze eigen Gigue-touch aan geven, bijvoorbeeld door ze aan onze kleurthema’s aan te passen. Alle stoffen die we selecteren gaan dan naar ons confectie-atelier in België, waar we de eerste prototypes maken. Met draagtests evalueren we de stof van deze ontwerpen dan op kreuken, opwollen of prikken... Op die manier kiezen we resoluut voor kwaliteit. Elk Gigue-stuk is dus een duurzame blijver die je jaren kunt dragen en makkelijk met onze andere seizoenscollecties combineert.”

5.

TROTS


“Gigue wil vrouwen op hun best tonen, we halen de fierheid die in elke vrouw schuilt naar boven. Vaak kopen ze een Gigue-stuk of een compleet Gigue-silhouet voor een speciale gelegenheid. Maar daarna blijven ze dit ook dragen in meer alledaagse situaties. Omdat zij zich in onze kleren blijkbaar ook echt op hun best voelen.”Ontdek de nieuwe collectie

Gigue streeft altijd naar die verfijning, zelfs bij zwaardere stoffen

cross.svgShopping online is easier with cookies. By continuing to browse our website, you are accepting our privacy and cookies policy.
Accept